Fakta

Da vi dessverre opplever at noen private tilbydere av behandlingstjenester på Østlandet, er så utrygge på sin egen kompetanse og behandling at de må komme med usannheter om blant andre Alfa, så har vi på denne siden satt opp noen relevante fakta. Rett og slett for at dere som pasienter og pårørende ikke skal få misvisende informasjon, og for at dere kan ta riktig beslutning når dere velger å ta i mot hjelp.

Alfa er og har alltid vært positive til et mangfold av metoder og behandlingsinstitusjoner, og vi har ikke behov for å snakke negativt om noen andre. Det skulle bare mangle!

 

Fakta:
Alfa har omfattende fagkompetanse, både medisinsk og terapeutisk. Vi har bedre legespesialist- / sykepleier- og annen helsepersonelldekning enn de fleste av våre konkurrenter. I tillegg har vi terapeuter utdannet innenfor gestalt-/familieterapi og avhengighet. Vi har selvfølgelig erfaringskompetanse i tillegg, da vi mener kombinasjonen av fag- og erfaringskompetanse er helt avgjørende for å kunne tilby de beste tjenestene innenfor avhengighetsbehandling. På Alfa bruker behandlingsteamet mer tid på pasientene og pårørende enn noe annet sted. Dette er blant annet grunnen til at i 2017 var andelen av pasienter som fullførte behandling på hele 96%.

Vi tar ikke mobiltelefonen/pc fra noen, men bruk og oppbevaring skal i størst mulig grad være på rommet – ikke i fellesarealer. Dette for at vi skal være sikre på at dere nyttiggjør dere av behandlingen på best mulig måte. Det er ingen begrensninger fra vår side i forhold til kontakt med verken familie eller arbeid på telefon/mail, så lenge det skjer utenfor det fastlagte behandlingsprogrammet. I tillegg er det besøkstider hver lørdag og søndag.

Pasienter på Alfa får muntlig kjøreforbud mens de er i behandling. Behandlingsinstitusjoner som ikke gir dette bryter helselovgivningen. Dette kan få konsekvenser for deg som pasient senere.

Behandlingen her på Alfa er helt livssynsnøytral. Fra å være et behandlingssenter som for 30 år siden praktiserte 12 trinns metode etter datidens Minnesotamodell, så har vi utviklet vår egen Alfa-modell ; En moderne metode med elementer av Løsningsfokusert teori, Empowerment, Gestaltterapi og vår egen unike erfaringsbase. Vi kjenner ikke til noen som har like gode resultater som oss.

Sliter du eller en av dine nærmeste med avhengighet?

Ring oss på 33 30 67 50, legg igjen en melding via våre kontaktsider eller benytt kontaktskjemaet nedenfor dersom du ønsker at vi skal kontakte deg.